dimecres, 1 de maig del 2013

Com fer una bona lectura oral

Manel Martí


Els alumnes de 3 ESO A van anar a Caixa Fòrum a fer un taller d’interpretació poètica.
El dia setze de març de dos mil tretze els alumnes de 3 d’ESO A van anar a Caixa Fòrum de Barcelona. Per arribar a Barcelona, van agafar el tren i el metro fins arribar a plaça Espanya, on van trobar dues noies que repartien crispetes de xocolata i tothom se’n van menjar una bossa. Van caminar fins arribar a l’entrada de caixa fòrum en arribar vam esmorzar.
Més endavant van entrar tots a una sala que estava a dalt del tot. Allà van conèixer a un actor que estava assignat com al seu  monitor. Primer els va explicar unes petites normes perquè se'ls senti millor en parlar.


Després es van aixecar els alumnes i van fer una rotllana seguit d’un exercici de relaxació per al cos. L’actor els va ensenyar la posició correcta per fer una exposició oral. Quan van acabar, van prendre un descans on es van fer fotografies, van beure aigua i es van menjar l’esmorzar o llaminadures.


Per últim el monitor els va donar uns poemes i van sortir algunes persones a llegir-los en veu alta i els va explicar tots els errors que tenien com la posició dels peus, el to de veu, també els va dir que no havien de  creuar les mans o agafar-se-les, sinó que havien de fer moviments amb les mans mentre llegien el poema referint-se al que deien , per exemple:   “El cel s’obria”, doncs aixeques les mans i les vas separant poc a poc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recorda't d'escriure amb una expressió correcta i respectuosa.